Antoni Dol

Antoni Dol legt zich toe op schrijven van fictie in de vorm van romans, verhalen en artikelen. Daarnaast bracht hij nieuwe studieboeken uit.

Antoni Dol is geboren in 1963. Hij is afgestudeerd als illustrator op de Gerrit Rietveld Academie, studeerde reclame op de Kunstacademie van Rotterdam en was drie jaar freelance illustrator. Vanaf 1995 is hij vanaf 1996 als webdesigner en interactieontwerper meegegroeid met het internet. Hij heeft gewerkt voor bedrijven als KPMG, NedTrain, Wolters Kluwer, Univé Verzekeringen, Bijenkorf, Gemeente Den Haag, Rabobank en Microsoft. Hij kreeg een Creative Excellence Award in de Web Page Awards in 2001 en het intranet van NedTrain was volgens de Usability expert Jakob Nielsen een van de 10 beste van 2005. Antoni schreef artikelen voor interne en externe publicaties en voor tijdschriften.

Antoni schrijft nu sciencefictionverhalen die afspelen in de nabije toekomst en op Aarde, waarbij nieuwe en falende techniek van invloed is op mens en maatschappij. Daarnaast schrijft hij verhalen die zich afspelen in een toekomstige maatschappij en de gevolgen van problemen die daarin kunnen ontstaan.