Boek van de maand bij Computer Creatief!

Prototyping met onlinetools is boek van de maand maart geworden bij Computer Creatief. Dat houdt in dat Computer Creatief een artikel over het boek schreef, ze gedeeltes uit het boek aanhalen en dat ze een interview met mij plaatsten. Ik schreef ook een blog, waarin ik de laatste ontwikkelingen uitwerk van de tools die ik in het boek vergelijk.

WP_20171006_19_02_16_ProPrototyping met onlinetools is boek van de maand maart geworden bij Computer Creatief. Dat houdt in dat Computer Creatief een artikel over het boek schreef, ze gedeeltes uit het boek aanhalen en dat ze een interview met mij plaatsten. Ik schreef ook een blog, waarin ik de laatste ontwikkelingen uitwerk van de tools die ik in het boek vergelijk.

Het basisartikel is een korte versie van de flaptekst van het boek, maar geeft daarmee een goede introductie en redenen om prototypes te maken voor je apps.

Gedeeltes van de eerste hoofdstukken zijn verwerkt in een voorproefje, waarin ik dieper in ga op die redenen om prototypes te maken en welke verschillende prototypes er zijn. Dit zijn letterlijk onderdelen van het boek, die vrij toegankelijk zijn.

Ik heb de gelegenheid aangegrepen om de progressie die de onlinetools gemaakt hebben, nadat het boek eind oktober uit kwam, te verzamelen en op te schrijven in een blogpost voor Computer Creatief. Daaruit blijkt dat sommige tools nu beter concurreren met de beste tools en dat je nu zelfs VR-omgevingen kan simuleren in sommige pakketten voor prototypes voor je Apps.

Het interview is de weerslag van een prettig gesprek met Hans Frederiks, journalist,  fotograaf en redacteur van het blog van computercreatief.nl. Ik beantwoord zijn specifieke vragen over Silverlight, offlinetools, doelgroepen en testgebruikers. Daarin komt ook mijn keuze om full-time sciencefictionschrijver te worden aan bod.

Maak je apps als zelfstandig ontwikkelaar, of in een team van een paar mensen, kijk dan eens naar bovenstaande artikelen. Om te weten welke onlinetool het beste op jouw wensen aansluit kan je het boek kopen bij Van Duuren Informatica.

Njoy! Antoni Dol