Amusement en het Spel om de Royalty’s

3D book Showcase
  • ©

In een toekomst waarin Mixed Reality het nieuwe paradigma is, heeft een nieuw superrealiteitsspel enorm succes. Terwijl het aardse klimaat onvoorspelbaar is geworden, biedt “Auxiliary Earth” spelers een alternatieve planeet om opnieuw te beginnen en miljoenen mensen pakken die kans aan.

 De Chinese minister van Cultuur heeft een wet opgesteld, waardoor de originele bedenker van het spel royalty’s krijgt voor zijn creatie. De directeur van het bedrijf dat het spel uitbrengt, moet die royalty’s afdragen. Alleen… hij weet niet wie de originele bedenker van het spel is. De cybercrimedetective Joris Hamelink krijgt de opdracht om die op te sporen, zodat de royalty’s uitbetaald kunnen worden.

Joris begeeft zich in de wereld van de interactieve, driedimensionale amusement en komt in aanraking met producenten en tussenpersonen in de amusementsindustrie, waarin het spel om de royalty’s gespeeld wordt. Dat zet Joris aan het denken over de waarde van originele creaties. Zijn speurtocht brengt hem naar steeds diepere lagen in de amusementssector en eindigt met een afrekening tussen de producenten en de creatieven.

Wie steunt Joris tijdens zijn onderzoek? Is degene die royalty’s krijgt wel de originele bedenker?

De drie delen van de serie De superrealiteit bij elkaar. Het derde deel “Verslaving en de Kick op Bestelling” wordt dit jaar nog verwacht. Lees ook het eerste deel: “Reclame en de Kunst van het Hacken“.