Verwacht: Het antiwapensysteem

In een nieuw politiek klimaat in een toekomstig Amerika geeft het Congres een kunstmatige intelligentie een mandaat met als opdracht het beste te bereiken voor alle Amerikanen. De AI analyseert de situatie, verbiedt alle wapens en creëert een antiwapensysteem. Dit bestaat uit drones met stroomstootwapens die burgers, politie en leger assisteren. Alle vuurwapens worden ingenomen, gedemonteerd en omgesmolten. Munitie wordt uiterst zeldzaam.

Jared, vader van een slachtoffer van het laatste schietincident op een school, ontdekt dat huurmoordenaar Wayne zonder gebruik van wapens een voor een politici elimineert. Jared krijgt geen steun van politie of leger en ook het antiwapensysteem helpt hem niet. Wie stopt nu een moordenaar? Wie is hier de opdrachtgever voor? Via wapenexpert Archie leert Jared de beperkingen van het antiwapensysteem.

In deze politieke situatie staat de jonge Senator Mitch op die het tweede amendement wil vervangen voor een nieuw amendement. Hij zet een politiek proces in gang, waarbij via het Huis van Afgevaardigden, de Senaat en een Burgerconventie in alle staten het volk zelf stemt. Kiezen de Amerikanen voor het nieuwe amendement?

Omdat het Amerikaanse leger geen wapens lijkt te hebben, besluit de president van Mexico om Californië en Texas terug te winnen. Mexico valt Amerika binnen en het antiwapensysteem grijpt niet in. Politici dreigen met kernwapens. Waarom verdedigt het antiwapensysteem het land niet?

Walt Whitley tegen de Federale regering van de Verenigde Staten wordt een rechtszaak tot aan het Supreme Court waardoor Walt uiteindelijk zijn persoonlijk pistool terugkrijgt. Waarop gaat Walt schieten?

Het antiwapensysteem is een roman die de impasse in de Amerikaanse politiek, het recht op wapenbezit en de hoeveelheid wapens in de USA ter discussie stelt. Tegelijk met het oplossen van een serie moordzaken op betrokken politici suggereert het politieke, militaire en juridische oplossingen die in het nieuwe politieke klimaat kunnen ontstaan.

Wil je dit verhaal als boek zien?

Je hebt al gestemd!