AUTONOOM

AUTONOOM - Voorplat

De talentvolle programmeur Tobias Tolvanen wordt op klaarlichte dag door Chinezen van de straat geplukt en in een busje gepropt. Voor de softwarespecialist is dat het begin van een onmogelijke opdracht die hij niet kan weigeren. Er is maar één voorwaarde. Hij moet zijn opdracht zelfstandig oplossen. Tobias krijgt beschikking over een keet in een geheim militair complex, voorzien van een gloednieuw autonoom computersysteem met militaire kunstmatige intelligentie. Als hij tijdens zijn briefing hoort dat hij geen Chinese maar buitenaardse software moet decoderen, twijfelt hij of dat wel kan.

 Hij krijgt alleen de opnames van de berging van een buitenaardse ontsnappingscapsule en het geluid van het baken dat die capsule uitzond. Maar waar is de ontsnappingscapsule zelf en de software die hij moet decoderen?
Zijn pogingen om tot de waarheid door te dringen, brengen hem in contact met een hardwarespecialist en een vertaalster die niet de waarheid spreekt. Samen ontdekken ze de werking van de capsule en de software en dat leidt tot een onverwachte ontknoping. Lukt het Tobias om zijn opdracht tot een goed einde te brengen?

Recensies

Bernard geeft AUTONOOM een 7.5 uit 10 op boekenbestellen.nl
4/5

Origineel boek […] De volgorde van handelen is goed uitgewerkt. […] Boek zelf leest verder makkelijk weg en je blijft nieuwsgierig wat er vervolgens gaat gebeuren.

Lees de hele recensie op boekenbestellen.nl.

Tazzy gaf AUTONOOM een 9/10 op ikhouvanhorrorfantasyenspanning
4.5/5

Dit boek speelt in op je gevoel. Je zit midden in het verhaal, het is meeslepend. Het is spannend en mysterieus. Een boek om bij (en over) na te denken… [Er zijn] veel technische snufjes en de daarbijbehorende taal. Maar het is wel duidelijk wat de personages bedoelen. Het is een avontuurlijk verhaal, dat je als een film voor je ziet. Het krijgt van mij een 9, dat zijn 4,5 sterren!
Antoni staat voor mij nu 100% zeker op de NL sciencefictionlijst [van schrijvers met veel talent in Nederland]. Ik ben enthousiast over zijn boek en hoop dat nog veel meer mensen zijn boek of zijn verhalenbundel gaan ontdekken. Ik wil zeker meer lezen van hem!

Lees de hele recensie van Tazzy op ikhouvanhorrorfantasyenspanning