In productie: Autonoom

De talentvolle programmeur Tobias Tolvanen wordt op klaarlichte dag door Chinezen van de straat geplukt en in een busje gepropt. Het is het begin van een opdracht die hij niet kan weigeren. Hij krijgt de beschikking over een gloednieuw autonoom computersysteem en militaire kunstmatige intelligentie. Er is maar één voorwaarde. Hij moet zijn opdracht zelfstandig oplossen.

Tobias vindt zichzelf terug voor de poort van een geheim militair complex. Als hij in zijn briefing hoort dat hij geen Chinese software maar buitenaardse software moet decoderen vraagt hij zich af of dat wel kan. Hij heeft alleen de opnames van de berging van een alien ontsnappingscapsule en het geluid van het baken dat die capsule uitzond. Maar waar is de ontsnappingscapsule? Wat zat daarin?

Zijn pogingen om tot de waarheid door te dringen, brengen hem in contact met de hardwarespecialist en een vrouw die niet de waarheid spreekt. In samenwerking komen ze tot nieuwe ontwikkelingen, die leiden tot een onverwachte ontknoping.

Dit boek is momenteel in productie en wordt medio augustus 2020 verwacht.