Verwacht: Dystechnica

Dystechnica is een verhalenbundel met verhalen die in de nabije toekomst spelen, waarbij techniek fout gaat op een manier die invloed heeft op mens en maatschappij.

Dystechnica bestaat  – tot nu toe – uit de volgende verhalen:

    • Het kluizenaarsinstrument
    • De koolstofzuiger
    • De routeplannerbenadering
    • De wetenschappersweddenschap

Het kluizenaarsinstrument

Werners beste vriend Marcus is net overleden. Geen enkele persoon is in staat om zijn beste vriend op te volgen. Het contact met al zijn vage kennissen online en zijn ex-collega’s is oppervlakkig. En Werner is ziek. Doodziek. Hij wil eenzaam sterven. Het einde van zijn leven wordt het doel van zijn leven.
Maar dan krijgt hij een relatie met de weduwe van zijn beste vriend. En hij krijgt een instrument thuisbezorgd dat van invloed zal zijn op het verloop van zijn ziekte. En of hij eenzaam sterft. Een intrigerend verhaal over diepgang van relaties en het aantal vrienden op social media.

De koolstofzuiger

Martha’s echtgenoot Geert is overleden en ze heeft ruzie met haar zoon Alex. Ze krijg van hem een robotstofzuiger. Martha kletst met haar robotstofzuiger, Doris de kat vind het maar niets. Hij vernielt de stofzuiger en Alex repareert hem weer. Maar hij doet meer dan dat. Hij wil zijn moeder verassen en gebruikt de stofzuiger als middel. De stofzuiger weet er meer van… Een grappig verhaal dat stof tot nadenken geeft over verwerking, waardering en ambities.

De routeplannerbenadering

Sanne de Leeuw is door haar vader opgevoed. Op haar zestiende verjaardag krijgt ze opeens een brief van haar moeder met de uitnodiging om gauw naar Limburg te komen. Haar vader leent haar zijn klassieke, gerestaureerde auto en haar vriendje Kevin heeft net zijn rijbewijs en rijdt haar diagonaal door Nederland naar Zuid-Limburg. De oude auto heeft de modernste routeplanner die er is. Zo nieuw dat hij af en toe vreemde meldingen geeft. Onderweg ontdekken ze dat er meer achter de routeplanner zit dan ze dachten. En de rit naar haar moeder heeft meer om het lijf dan ze vermoedden. Een ontroerend verhaal over toenadering en hereniging.

De wetenschappersweddenschap

Bij JPL loopt een marsrover vast in het zand en de bestuurster Ashley Taylor wordt op vakantie gestuurd om uit te rusten en emotioneel bij te komen. Stuart werkt voor SETI en heeft net een nieuw ‘Wow-signaal’ gevonden. Hij is op vakantie gestuurd, zodat anderen zijn vinding kunnen bevestigen. 

Op hun beider vakantie in Hawaii ontmoeten ze elkaar en ze krijgen een relatie. Zij doet extra moeite om met hem in contact te komen. Ze hebben een weddenschap over wie het eerst intelligent buitenaards leven vindt.

Ashley krijgt bericht dat de rover is losgekomen en gaat terug naar California om die te besturen. Stuart gaat terug naar zijn werk bij New Bank en krijgt het bericht dat zijn Wow-signaal verklaard is en dat het geen buitenaards leven is.

Dan belt zij hem dat zij de weddenschap heeft gewonnen. Zij zegt dat ze nieuw leven heeft gevonden, maar niet op Mars…

Komt Stuart zijn weddenschap na?

Wil je deze verhalen in een bundel zien?

Je hebt al gestemd!