Het plasticmuseum

Een poging om vervuiling door plastic op te lossen leidt tot een rupsenplaag die plastic zeldzaam maakt en vetes tussen een stad die met, en een dorp dat zonder plastic wil leven.

Eitjes
3D book Showcase
  • ©
Rupsje

Na een plaag van grote plastic-etende rupsen is plastic zeldzaam. De mensen bouwden een plasticmuseum tussen een bergdorp en een stad in het dal.

Dorpelingen zweren plastic af en leven nauw samen met de rupsen en motten. Kyran verzorgt een enorme rups en vangt een manshoge mot. Hij steelt plastic om hongerige rupsen te voeren. Voor hem is plastic onnatuurlijk.

Stedelingen leven met het laatste plastic en proberen hun bestaansniveau hoog te behouden. Om plastic te beschermen, doden Tess en haar vrienden zoveel mogelijk rupsen en motten, maar weggevreten isolatiemateriaal van elektrische bedrading leidt tot kortsluiting en brand. Voor Tess is plastic onontbeerlijk.

De confrontaties bij het plasticmuseum maken de geschiedenis van de vete duidelijk en brengen het tot een verrassend einde.

Kan de wereld wel zonder plastic? En zonder rupsen?

Popje

Lees het achtergrondverhaal van Federica en het ontstaan van de enorme plastic-etende rupsen in de verhalenbundel “Werelden ontwaken.”

Op pagina 67 begint het verhaal “Federica’s metamorfose”, waarin ik de ontdekking van de rupsen, de genetische aanpassingen, en de veldproeven beschrijf.

Lees hoe de rupsen ontsnappen en zich over de wereld verspreiden. Hoe ze door essentieel plastic te eten de wereld weer klein maken.

Motje