Online styleguides met Frontify

Styleguides met Frontify LoResOnline styleguides met Frontify voor de Web Development Library van Van Duuren Media

Styleguides zijn onmisbare naslagwerken, waarin eigenschappen van de stijl van een merk of een uiting ervan, zoals een website, zijn vastgelegd.

Eindverantwoordelijken voor merkstrategie of marketing bepalen het uiterlijk van alle visuele elementen die gezamenlijk het merk vertegenwoordigen en vullen daarmee de styleguide. Specifieke illustraties en exacte beschrijvingen leveren heldere richtlijnen op voor de toepassing van de stijl.

Op basis hiervan voeren Interne medewerkers content in, passen onderdelen aan of breiden functionaliteit uit op interne of openbare websites. Ze hebben altijd beschikking tot de meest recente officiële huisstijlelementen, zoals logo’s, en specifieke huisstijlregels, zoals kleurcodes en gebruik van lettertypes. Dit is een efficiënte manier van werken.

Externe partijen die werken aan uitbreidingen of afgeleide sites in de stijl gebruiken de styleguide als bron en naslagwerk. Zij downloaden elementen die ze toepassen in hun voorstellen en controleren of ze zich aan de juiste stijl houden. Dit vereenvoudigt de communicatie.

OmslagLowResOnline styleguides met Frontify vertelt je:

Wat is een styleguide en waarom wil je het?Huisstijlhandboeken en -websites vergeleken met online tools.
Hoe zet je een goede styleguide op?
Wat zijn de basiseigenschappen van de Frontify?
Wat zijn de geavanceerde eigenschappen van Frontify?
Is Frontify de beste tool voor jou?