Verslaving en de Kick op Bestelling

3D book Showcase
  • ©

In een toekomst waarin Mixed Reality het nieuwe paradigma is, past een hacker SuperReal-sets aan, zodat gebruikers in een roes komen als ze de hardware op maximaal zetten. De monopolist Konaminoto wil reputatieschade voorkomen en de CEO draagt cybercrimedectective Joris Hamelink op om de hacker te ontmaskeren.

Joris geef zijn vriendin de nieuwste versie van de SuperReal hardware cadeau. Die versie richt zich niet alleen op zicht, gehoor en reuk, maar wekt nu ook de ervaring van de tastzin in de hersenen van gebruikers op.

Joris ontdekt dat gedragsverslaafden, waaronder zijn eigen vriendin, door de nieuwe SuperReal-sets terugvallen in hun oude patronen, omdat ze verleid worden door BlissBots, digitale verleiders in dienst van bedrijven die de hardware gratis weggeven. Als hij daarmee zijn opdrachtgever confronteert, reageert die maar lauw.

Joris’ speurtocht leidt naar nieuwe ontdekkingen die op een hele andere waarheid wijzen. Samen met vrienden uit vorige avonturen ontdekt hij wat er werkelijk aan de hand is.

Waarom vallen gedragsverslaafden terug? Wie levert de BlissBots? Wie is de hacker?

De drie delen van de serie De superrealiteit bij elkaar. Lees ook het eerste deel: “Reclame en de Kunst van het Hacken“ en het tweede deel: “Amusement en het Spel om de Royalty’s“.