Diensten

Bekijk ook mijn Portfolio met screenshots van opdrachten en resultaat.

Opmaak van E-boeken

E-boek maken moeilijk? Problemen met het maken van een e-boek van je InDesign, Scrivener of Word document? Ik help je naar een ePub voor Kobo Writing Life en Bol, of een Kindle e-boek voor Kindle Direct Publishing en Amazon.
Houd er rekening mee dat e-boeken meestal geen paginanummers, headers of footers kennen en dat lettertypes en de grootte van letters gewoonlijk door gebruikers van e-readers worden bepaald. En flow-layout voor romans en een fixed-layout voor boeken met veel afbeeldingen zijn mogelijk. Enkele afbeeldingen zijn geen probleem, maar boek met tientallen afbeeldingen e-boek zal duurder uitvallen.

Voor een uitgebreid overzicht van elementen van een e-boek die het boek er professioneel uit laten zien, lees het artikel Wat maakt een e-boek professioneel?

Vul het intake-formulier voor E-boeken in als je mij je e-boek wilt laten maken. Een prijsopgave is afhankelijk is van de complexiteit van je boek.

Andere vragen? Neem contact op via het contactformulier.

Antoni werkt snel en secuur. Komt hij een probleem tegen waarvoor niet direct een oplossing beschikbaar is, dan gaat hij op zoek naar een manier om het probleem op te lossen. Ik ben blij dat hij mijn e-boeken een overhaul heeft gegeven en zeer tevreden met het resultaat.

Sophia Drenth

Schrijver van de Bloedwetten reeks.

 

E-boeken publiceren

Problemen met publiceren van je e-boek? Het invullen van de formulieren bij Kobo Writing Life of Kindle Direct Publishing kan zonder goede voorbereiding een eindeloze exercitie worden:

    • heb je een omslag in de juiste kwaliteit?
    • is je omslag van de juiste afmetingen?
    • welke categorieën moet je kiezen?
    • moet moet je met die leeftijdscategorieën?
    • wat is een goede blurp?

Ik help je aan het juist materiaal en begeleid je bij het publiceren. Als je wilt, kan ik ook het hele proces van je ovenemen. 

Mail je vraag door via het het contactformulier, zodat ik kan inschatten wat de issues zijn en waar de obstakels zitten.

Andere vragen? Neem contact op via het contactformulier.

Het e-boek ziet er heel goed uit! Chapeau! Hartelijk bedankt voor al je inzet. Je hebt kwaliteit afgeleverd, ook al heeft het je vast veel moeite gekost.

Renée Belloni

Schrijver van De zon in zijn ogen.

Een e-boek van je korte verhaal! Wie wil dat nu niet?Je kunt het e-boek verkopen via je website of als Reader Magnet gratis aanbieden.

Ter introductie zet ik voor maar €9,95 je verhaal tot 10.000 woorden om naar een e-boek.

Zelf lever je de tekst, de flaptekst en (materiaal voor) een omslag aan.Je krijgt een compleet e-boek per e-mail retour.

Neem nu contact op via https://antonidol.nl/about/contact of vul het e-boek intake-formulier in met minder dan 10.000 woorden.

Zie het voorbeeld Fabelplaats van Mariëlle Douma hieronder.

Het bedrag van €9,95 is exclusief btw. Deelnemers moeten wonen in Nederland of België.
Het verhaal is in de Nederlandse of Engelse taal geschreven en bevat geen of nauwelijks afbeeldingen. 

Opmaak van binnenwerk

Het opmaken van het binnenwerk voor een boek is een secuur en geduldig werk. Zelf het binnenwerk van je boek indelen kan een frustrerende aangelegenheid zijn als je niet de gereedschappen hebt om het professioneel te doen.

Ik kan je helpen door in InDesign je boek op te maken voor een drukker of een uitgeefplatform. Stuur je tekst op en geef je voorkeuren door en ik lever je een als drukproef, na een of meer correctierondes krijg je een drukklare PDF, die je alleen maar bij je drukker of uitgeefplatform hoeft aan te leveren.

Vul het intake-formulier voor binnenwerk in als je mij je binnenwerk wilt laten opmaken. Een prijsopgave is afhankelijk is van de complexiteit van je boek.

Andere vragen? Neem contact op via het contactformulier.

Het is met Antoni heel prettig samenwerken! Hij neemt je mee in het proces van drukklaar maken en geeft je advies over de verschillende keuzes die voorliggen. Voor mij was het een uitkomst dat Antoni niet alleen het binnenwerk kon verzorgen, maar ook wat aanpassingen in de vormgeving van de cover wilde doen.

Elmar Otten

Schrijver van Wildvuur.

Aanpassingen van omslagen

Aangeleverde omslagen kunnen niet altijd optimaal zijn voor het boek dat je wil produceren. Amerikaanse maten of Hardcover-omslagen die een grotere marge moeten hebben dan de omslag die je hebt gekregen kunnen een probleem opleveren bij het drukken.

Ik kan die omslagen voor je aanpassen aan de eisen van de drukker en de omslag drukklaar voor je aanleveren.

Vul het intake-formulier voor de omslag in als je mij je omslag wilt laten aanpassen. Een prijsopgave is afhankelijk is van de complexiteit van het werk.

Andere vragen? Neem contact op via het contactformulier.

"Ik heb Antoni tweemaal gevraagd voor de bewerking van een cover voordat het naar de drukker moest gaan. In beide gevallen heeft hij me door zijn flexibiliteit, snelle reacties en kunde in staat gesteld om alles goed en op tijd aan te leveren bij de drukker. Het scheelt een hoop stress! Ik kan hem dus van harte aanbevelen."

Annemiek Steur

Schrijfster van Jonas Dubelaar 4: EIFRINEE.

Omslagen ontwerpen

Omslagen hebben altijd speciale aandacht nodig. De drie millimeter afloop is te doen, maar hoe bepaal je de rugdikte? Hoe maak je een rug die altijd past? Hoe lever je een omslag aan voor een uitgeefplatform? Of voor Amazon met Amerikaanse maten?

Ik help door in InDesign alle elementen van je omslag optimaal te integreren. Aanpassingen aan de afmetingen of de rugdikte zijn geen probleem. Ik zorg voor een omslag-bestand dat probleemloos door de drukker of het uitgeefplatform wordt geaccepteerd. Je kunt een proefdruk bestellen om the controleren of alle naar tevredenheid is. Eventuele correcties achteraf zijn in de prijs inbegrepen. 

Een prijsopgave is afhankelijk is van de complexiteit van je omslag. Vul het intake-formulier voor omslag in als je mij je omslag wilt laten ontwerpen. 

Andere vragen? Neem contact op via het contactformulier.

Antoni heeft de productie van de bundel op zich genomen onder de uitgeversnaam waar hij ook zijn eigen boeken mee uitgeeft. Hij heeft ook de vormgeving van het binnenwerk en de omslag gedaan.

Anna Mattaar

Eén van de schrijvers van Werelden Ontwaken.

Website beoordelen

Is je website als auteur wel optimaal? Ik heb twintig jaar ervaring met websites en kan jouw site beoordelen op effectiviteit. Ik test de werking van de huidige site en geef je kudo’s voor wat goed is en adviezen over wat eventueel beter kan.

Je krijgt van mij een rapport met de resultaten van het onderzoek naar verbeterpunten van je auteurswebsite. Maar je zit nergens aan vast: het is aan jou of je de adviezen oppikt en hoe je de verbeteringen doorvoert.

Zorg dat je website niet in de weg zit van succes als auteur.

Een regulier onderzoek met een rapport met resultaten kost €50. Voor een uitgebreider onderzoek en rapport, neem contact op via het contactformulier.

Andere vragen? Neem contact op via het contactformulier.

Bekijk ook mijn Portfolio met screenshots van opdrachten en resultaat.