Neptatoeage

Wat is dit?

Dit is een neptatoeage. Zoals je weet als je Reclame en de Kunst van het Hacken hebt gelezen is deze tatoeage een van de eerste clues die cybercrimedetective Joris Hamelink ontdekt. Aan het einde van het verhaal laat hij zichzelf tatoeëren met dit symbool.

Het symbool staat voor het verdedigen van privacy, het thema van het boek. Met de neptatoeage laat je blijken dat je achter dat streven staat.

Het symbool staat in spiegelbeeld. Zodra je hem opplakt zal het hetzelfde zijn als op de omslag van het boek.

Ik daag je uit… 

Ik daag je uit om de neptatoeage aan te brengen, net zoals ik hier gedaan heb (plakinstructies volgen hieronder).

Maak een foto en plaats die op Facebook, Twitter of Instagram. Gebruik de hashtag #privacytatoo in je bericht. Zodra ik je post online vind, voeg ik je foto aan de collectie onderaan de pagina toe. Je hoeft niet herkenbaar op de foto te staan.

Plakinstructies

  1. Knip de neptattoeage rondom nog meer uit. Zorg er voor dat rondom de afbeelding een rand blijft van 3 tot 5 mm, zodat de neptatoeage goed aan de huid kan hechten. Knip de neptatoeage nooit uit zonder deze witrand!
  2. Haal vervolgens de plastic beschermlaag van de neptatoeage af. De neptatoeage plakt nu, zorg er dus voor dat je deze niet op het geprinte oppervlak vastpakt.
  3. Plaats de neptatoeage met de afbeelding naar beneden op je huid en druk deze stevig aan.
  4. Houd nu de neptatoeage onder lauw stromend water of maakt deze goed vochtig met een spons of natte doek. Een de-makeup werkt ook prima. Doe dit gedurende 20 tot 30 seconden.
  5. Als het kartonnetje er vanzelf afglijdt dan is de neptatoo goed aangebracht. Maak de neptatoeage nog eens extra nat en laat deze dan vervolgens drogen of dep deze voorzichtig droog met een zachte doek.
  6. Je neptatoeage is nu klaar.
  7. Het kan zijn dat de neptatoeage glanst, dat komt door het materiaal. Je kunt de glans verminderen door de neptatoeage lichtjes te voorzien van gezichtspoeder of talkpoeder.

Resultaten